De ouders

Een voetbalvader, hoe wordt je dat?

Op deze pagina behandelen we een aantal punten waardoor het zijn van een voetbalvader een stuk makkelijker wordt gemaakt. We delen ervaringen, geven tips en zorgen er zo voor dat het turbulente leven van een voetbalvader(moeder) gemakkelijker wordt gemaakt. 

 

Aanmoedigen

Blijf positief en bemoedigend Concentreer u altijd op de positieve aspecten van het spel en de deelname van uw kind. Moedig uw kind en zijn teamgenoten aan, ongeacht de uitkomst. Bedenk dat uw houding niet alleen uw kind kan beïnvloeden, maar ook het moreel van het team.

Respecteer de scheidsrechter Beslissingen op het veld kunnen controversieel zijn, maar het is belangrijk om het gezag van de scheidsrechter te respecteren. 

img-c5p2qwdbmJT6VX4flg9PLuQa

De trainer 

Begrijp het perspectief van de coach, coaches moeten vaak moeilijke beslissingen nemen waar niet iedereen het mee eens is. Probeer hun perspectief te begrijpen voordat u hun keuzes in twijfel trekt. Als u zich zorgen maakt, vraag dan om een privégesprek om deze respectvol te bespreken.

Misschien vind u het leuk om zelf te helpen bij de trainingen en wedstrijden. Elke club kan vrijwilligers gebruiken. 

Materiaal

Zorg ervoor dat uw kind de juiste kleding en materialen tot zijn beschikking heeft. Denk hierbij aan goede voetbalschoenen voor kunst en of echt gras, scheenbeschermers en een korte voetbalbroek en shirt. Voor de koude dagen een thermo broek en shirt. Vergeet ook geen bidon voor nar de trainingen. Vaak voor ziet de club in wedstrijd tenues, maar die zijn puur voor de wedstrijden en niet voor op de training.

voeding

Voeding voor en na de wedstrijd is een belangrijk punt. Veelal eten kinderen voor de wedstrijd niet en na de wedstrijd patat. Begin met een goed ontbijt waardoor er genoeg energie in het lichaam zit om de wedstrijd te spelen en na de wedstrijd een stuk fruit om aan te vullen. Dan is zon patatje op zijn tijd na de wedstrijd opeens een stuk minder erg. 

Tijdens de trainingen is het ook belangrijk om voldoende water te drinken, zeker tijdens de warme zomer dagen. Zorg er voor dat uw kind altijd een bidon met water bij zich heeft

Scroll to Top